Fina insatser på Ungdoms-SM och Para-SM Ungdom och Junior i Eskilstuna

2018-04-23 22:55
Medaljer och stipedium till Rudalen-spelare!
  • Uppdaterad: 2018-09-12 23:11

Rapport från Ungdoms-SM och Para-SM Ungdom och Junior

Nu i helgen (20-22 april 2018) var det dags för årets höjdpunkt SM, som spelades i en nybyggd arena i Eskilstuna. Nedan följer en liten sammanfattning från tävlingen och "Göteborgsgängets" prestationer.

SM Rudalens IF

Rudalens SM-trupp: Elin, David, Elin och Cajsa (på bilden saknas Moa)

Fredag:

Denna dag spelades för vår del F 13 och FD 13, vi hade två spelare med Moa och Evelina. Spelet inleddes med pool för Moa som gav tre klara segrar mot spelare från Katrineholm, Vaggeryd och Borlänge trots rejäla problem med axeln. Efter en god lunch var det dags för slutspel. Moa fick möta Moa Natanaelsson från Hammarby där hon tyvärr fick bryta matchen efter två set då smärtan var för stor. Givetvis tråkigt att bryta, men vad skall man göra?!

Evelina fick möta Lana Al Haj Ali från Eskilstuna vilket blev en lätt seger. I åttondelen blev det för tufft då blivande bronsmedaljören Tuva Ronnebring från Lessebo denna dag var klart bättre. Men att vinna sin pool (Moa) och att gå till åttondel (Evelina) är bra prestationer. I och med Moas skada blev det tyvärr ingen dubbel för tjejerna.

Lördag:

Idag gällde lagspel i Para samt F 15 och FD 15. Om vi börjar med lagspelet så gjorde Elin och Elin bra matcher mot Askim, IFAH och Eskilstuna men motståndarna var bättre. I det andra laget fick David gå in och debutera med Cajsa, då Erik tyvärr blivit sjuk. Laget gjorde bra matcher mot Frej, FIFH och Linné men motståndet var tufft även här. I lagspelet i Para blev det som väntat en lagfinal (tredje året i rad) mellan Axel/Albin och Jonas/Einar där Jonas och Einar kunde försvara guldet efter en jämn final.

I F 15 var Anja direktkvalad till slutspel. För Cajsas del var det debut i SM i F15-klassen och det blev fyra bra matcher mot rörligare motstånd där 5 set vanns, vilket är riktigt bra. Lovisa gick vidare som tvåa i poolen men fick tyvärr stryk i sextondelen, men klart godkänt. För Anjas del var det en bra lördag, där hon vann allt vilket gav spel på söndagen - mer om det senare. För Axel som debuterade i P15 blev det avancemang till slutspel efter mycket bra spel.

Utdelning av medaljer och Ernst Bolldéns ungdomsstipendium:

Dagen avslutades med prisutdelningar bl a ovan nämnda guld och silver. Därutöver delades det ut ett stipendium till minne av Ernst Bolldén, som var Sveriges främsta paraspelare. Stipendiet skall gå till en spelare som är duktig på sin idrott, har en god sportsmannaanda och är en fin förebild i och utanför hagen. Priset gick detta år till Cajsa som fick ta emot priset av juryns Kaj Andersson. I motiveringen nämndes bland annat hennes inställning till att ständigt utveckla sitt spel och vilken underbar medmänniska som hon är.

Ernsta Bolldéns

Cajsa och Kaj vid utdelningen av Ernst Bolldéns ungdomsstipendium

Söndag:

Nu till sist söndagen, med singelklasser i Para samt avslutande spel för Anja i F15 och FD15. Om vi börjar med Anjas extraklasser blev det en kvartsfinal där hon satte rejäl press på Moa Arvidsson, Norrtull som deltagit på EM för Sverige samt en brons i dubbel (med Nathalie Johansson från Sjömarken), vilket är strålande.

Paraspelet inleddes med för vår del klass 11 där Elin och Elin jobbade på ett väldigt bra sätt, Elin T kunde avsluta sin juniortid med sin tredje raka medalj denna gång det andra silvret, stort grattis. I klass 8 för juniorer vann Jonas guld på ett stabilt och säkert sätt. I junior 9-10 spelade Einar och Albin bra men mötte världsfemma Daniel Gustafsson vilket är jättetufft. Denna gång gick silvret till Einar.

På morgonen var det också dags för Smashen, där David lyckades vinna 3 matcher av 5 vilket gav en seger i B-slutspelet.
På eftermiddagen var det dags för Ungdom 6-7 och 8-10, i 6-7 tog Cajsa brons efter att ha satt bra press på båda finalisterna Sam och Smilla. I 8-10 blev det en trippel för de våra, där guldet gick till Axel och silvret till Anton och Anja tog en tredjeplats.

Prisutdelning 2 sön

Prisutdelning nr 2 på söndagen

Rudalens IF gratulerar till alla fina insatser och tackar alla deltagare och medföljande familjer för en trevlig helg i Eskilstuna!

Sammanställt av: Anders

Skribent: Elisabet Stadler