Rudalenspelare till EM!

01 SEP 2019 21:46
Cajsa Stadler spelar Para-EM för seniorer i Helsingborg 16-21/9
  • Skapad: 01 SEP 2019 21:46

Det som vi haft på känn ett tag är nu officiellt, Cajsa är uttagen att representera Sverige på Para-EM för seniorer, som kommer att spelas i Helsingborg 16 - 21/9, där de första dagarna är aktuella för hennes del.

I paravärlden delas spelarna in i 11 klasser (för såväl herrar som damer) beroende på spelarnas rörlighet, styrka och balans, och Cajsa spelar i klass 6. Vi från klubben är mycket stolta och önskar henne stort lycka till på tävlingen där motståndet inte bara är bäst i Europa utan även bäst i världen. På den senaste rankinglistan (1/8) är Cajsa 12:a i Europa och 13:e i Världen, om vi bara räknar spelare som är 23 eller yngre är Cajsa 2:a i såväl Europa som världen.

Under de senaste åren har Cajsa varit ute i Europa på ett antal tävlingar och så här långt tagit flera medaljer. Som tränare är jag extremt imponerad över de rejäla steg som Cajsa har tagit utvecklingsmässigt, vilket gör att jag ser en stor chans till deltagande på Paralympics framöver.

För de som inte kan följa tävlingen på plats kommer det att livesändas på ipttc.org alternativt ittf.com samt sannolikt även på svenskbordtennis.com. När vi vet vilka spelare, tider och bord som gäller kommer vi att publicera här på hemsidan vad som är aktuellt.

I den svenska truppen ingår ytterligare några spelare från Göteborgsområdet: Anja Händén som tidigare tävlat för oss,  Anna-Carin Ahlquist och Jonas Hansson från LinnePartille, Fabian Rignell från Lindome och Michael Azulay från Askim.

Vi från klubben vill önska Cajsa ett stort grattis till att ha blivit uttagen och ett stort lycka till på tävlingen!

Styrelsen genom Anders

Skribent: Anders Hjälmered