Nyheter från SF

Seger med 4–1 igen för Mattias Falck/Kristian Karlsson. Veteranerna Jesus Cantero och Aleksandar Karakasevic var inte luriga nog att hejda de toppseedade i åttondelen.

Kvartsfinal nästa för samtrimmade Matilda Ekholm/Georgina Pota. Dit kom det svenskungerska paret efter 4–0 mot Frankrikes Stephanie Loeuillette/Oceane Guisnel.

Fem av Sveriges åtta EM-spelare fortsätter att kämpa om segrarna. Fyra av dem är kvar i både singel och dubbel. Här de sju fredagsmatcherna.

Danmark genom 20-årige Anders Lind fyrade av torsdagens EM-bomb i Alicante. Trots att Mattias Falck vände 1–2 till 3–2 och i skilje hade två matchbollar blev det svenskt fall.

Hoppet står till Matilda

(2018-09-20 20:52)
Matilda Ekholm hade inga problem att ta sig in i damsingelns andra EM-omgång: 4–0 mot Riliskyte, Litauen. Men Europasexan fick inte med såg någon annan från Sverige.

En mixedmedalj hägrade för Mattias Falck och Matilda Ekholm. Men, tyvärr, det blev ett abrupt slut mot Patrick Franziska och Petrissa Solja i åttondelen: 9–11, 6–11, 11–13.

På torsdagen varvar EM i Alicante upp med 13, kanske 15, svenskmatcher. Sju av åtta i blågula truppen spelar minst två matcher i två olika klasser. Full fräs från 09.30.

Mattias Falck och Matilda Ekholm har inlett vandringen mot en ny EM-final i mixeddubbeln. Och kan ni tänka er; även Truls och Stina återfinns i torsdagens åttondelar.

Yngst och äldst – och prickfria. Truls Möregårdh, 16, och Li Fen, 42, vann sina EM-grupper efter en triss i segrar och 12–4 respektive 12–2 i set.

ETTU-kongress 2018

(2018-09-19 14:09)
Under Europamästerskapen i Alicante pågick också en hel del viktiga möten. Det kanske allra viktigaste var ETTU:s kongress som hölls på Hotel Melia, onsdag 19 september.

Uppdaterat konventprogram

(2018-09-19 14:00)

Andra EM-dagen började bra för Sverige då Truls och Stina 3–0-besegrade Ioannis Sgouropoulos/Sarah De Nutte och tog plats bland de 32 sista paren i mixeddubbeln.

Första dagens singelspel i EM gav Sverige sex segrar och två förluster. Truls Möregårdh och Li Fen jagar förstaplatserna efter sina dubbla fullträffar. Och Linda och Stina?

Fyra av Sveriges åtta EM-spelare i spanska Alicante går in i gruppspelet öppningsdagen, tisdagen 18/9. Allra först ut är Linda Bergström och Stina Källberg.

Den gångna helgen arrangerade Jämtland/Härjedalens BTF i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet en tävlingsledarutbildning i Östersund.

Rudalens Nyårstrofé 2018!

Nyårstrofén 2018 1