Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Veteran-SM flyttas

(2022-01-17 16:33)
På grund av den rådande pandemin och den för tillfället höga smittspridningen kommer Veteran-SM i Halmstad Arena 27-30 januari flyttas till 19-22 maj 2022.
 
 
Svenska Bordtennisförbundet arbetar för att få fler barn att hitta tillbaka till föreningsidrotten och att bli aktiva genom rörelseförståelse. Via RF:s projekt "Rörelsesatsning i skolan" har vi därför tagit fram STIGA PING PONG POWER Skolpaket.
 
I oktober månad upptäckte Svenska Bordtennisförbundet ett problem med datarankingen som gör att fel poäng visas. SBTF kontaktade genast leverantören Profixio med önskemål om skyndsam åtgärd men tyvärr har problemet ännu inte åtgärdats.
 
41-årige Dennis Lindahl från Vinslöv i Skåne, numera bosatt i Mora, Dalarna, utsågs igår till ny ordförande i Svenska Bordtennisförbundet. Dennis efterträder Petra Sörling som haft positionen sedan 2013.
 

Pingisiaden 2022

(2022-01-11 10:08)
I helgen som var så spelades riksfinalen av Pingisiaden för spelare 2009 eller senare. Pojkarna spelade i Brännykyrkahallen i Stockholm samtidigt som flickorna spelade i Köping Arena i Köping.
 
Förväntningar, favoritskap och press på sig att vinna tävlingar är Truls Möregårdhs nya vardag och denna gång klarade han av det, med råge,
 
Stina Källberg segrade i damernas elitklass efter en klar seger med 4-0 i finalen mot Eslövs Filippa Bergand.
 
Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK och Borgar Haug, Halmstad BTK heter vinnarna av U20-klasserna i Sweden Tour Finals. Rebecca besegrade i sin final klubbkompisen Matilda Hansson medan Borgar vann över Spårvägens Martin Friis.
 
Under den sista dagen av Ligacupen och Sweden Tour Finals i Eslövshallen ska fyra Sweden Tour-klasser avgöras. Vinnarna i elitklasserna erhåller 40.000 kronor i prispengar.
 
Med absolut minsta möjliga marfinal, 10-9 i matcher och 11-9 i det avgörande dubbelsetet, vann Halmstad BTK finalen av Ligacupen mot Eslövs AI BTK och säkrade därmed sin första titel i detta spelformat.
 
Eslövs PK gjorde precis som förra året och segrade återigen i Ligacupen och precis som förra året stod Halmstad BTK för motståndet. Slutresultatet skrevs till 10-2.
 
Även i herrarnas semifinaler segrade Halmstad BTK och Eslövs AI BTK. Halmstad vände ett 0-4-underläge mot Söderhamn och segrade till slut med 10-7 medan Eslöv vann med knappa 10-8 över Spårvägens BTK.
 
Idag (5/1) startade Ligacupen i bordtennis med semifinaler för både herrar och damer. I damernas semifinal segrade Halmstad BTK och Eslövs PK vilket betyder att finalen imorgon torsdag blir en repris på förra årets Ligacup-final.
 
5-7 januari intar den svenska bordtenniseliten Eslövshallen för att göra upp om titlarna i Ligacupen och Sweden Tour Finals. I startfältet hittar vi bland annat nyblivne VM-tvåan Truls Möregårdh.
 

Spela bingo
och stötta Rudalens If
Bli medlem på idrottensbingo.se
Du får 50kr som välkomstbonus!
 
Kom igång

 https://www.idrottensbingo.se/

  

Postadress:
Rudalens IF - Bordtennis
c/o Anders Hjälmered, Musikvägen 28, lgh 1302
42139 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0736656233
E-post: kontakt@rudalensif.s...

Se all info