Framgångar i kvalet till lag-SM

23 JAN 2017 20:39
Rudalens tjejer framgångsrika i kvalet till Lag-SM!
  • Skapad: 23 JAN 2017 20:39

Den 22 januari spelades kval till lag-SM som spelas i Stockholm 18-19mars. Redan på förhand var vårt lag 1 i F 13 (Anja och Lovisa) finalklara. men Rudalen hade ytterligare tre lag i kvalet

I DJ 17 (Astrid och Liv) så inleddes spelet med derby mot Lekstorp, ett lag som vi har mött många gånger. Denna match inleddes med 2 jämna tuffa 4-setare där Astrid slog Elin medan Liv tyvärr förlorade mot Hannah. Efter singeln följde tjejerna upp det god spelet med en grym dubbel där vi vann i femte set. Med andra ord ledde vi med 2-1 efter dubbeln. Nu var det dags för Astrid att möta Hannah och Liv att möta Elin och tjejerna vann dessa båda matcher med 3-0 i set!

Efter detta följde vila medan Lekstorp mötte Norrtull, en match som Norrtull vann med 3-1. Nu till vår andra match där vi mötte Norrtull (från Stockholm), tjejerna gjorde tre bra matcher men motståndet från Norrtull var lite för bra och vann med 3-0. Detta gav en finalplats.

I finalen kommer Halmstad, Bergkvara, Linné, Våxtorp, Ängby, Kättilsmåla/Lyckeby, Norrtull och Rudalen att spela.

I F 13 mötte Rudalens lag (Thea, Cajsa, Elin och Amanda) först  Kättilsmåla/Lyckeby. Ett lag som var tuffa, vi vann 3 set på de tre matcherna. Under vilan vann Kättilsmåla/Lyckeby mot Lyckeby klart med 3-0. Detta gav en direkt avgörande match mot Lyckeby.

De två första matcherna för Amanda och Elin gick båda till skiljeset där spelarna följde åt, där lagen vann var sin. Vi vann dubbeln i 4 set vilket gav ett bra läge inför de sista singlarna. Amanda avgjorde sedan med en säker seger och finalplatsen var säkrad.

I finalen kommer Lekstorp, Hammarby, Eskilstuna, Falköping, Frej, Kättilsmåla/Lyckeby samt våra två lag att spela.

Våra pojkar (Axel, Albin och Viktor) spelade kval i Askim i P 15. De mötte i tur och ordning Falkenberg (2-5), Askim (0-5) och Särö (2-5). Rickard som fick coacha i Askim, berättar om god inställning och kämpavilja trots att resultaten gick emot.

Skribent: Gunilla Johnander Parlenvi