Malmö Open 2020

11 FEB 2020 23:45
  • Uppdaterad: 11 FEB 2020 23:45

Den gångna helgen åkte ett gäng spelare med Anders i spetsen och en hel supporterskara till Malmö Open, en av årets fyra svenska tävlingar för paraspelare.

På fredagen var det dubbelspel. Från oss spelade Jeanette tillsammans med Styrbjörn Ekengren, Åsa. De hade tuff pool, men spelet blev allt bättre för varje match. I B-slutspelet tvingades de tyvärr lämna WO efter att Jeanette stukat foten, men en bronsmedalj är bra jobbat!

På lördagen gällde spel i Prestationsklass (klassindelning efter spelarnas spelstyrka) samt i Ungdom/Junior Flickor. I Prestationsklass 3 gjorde Elin T en stark insats och vann sin grupp, men blev sedan utslagen i sin första slutspelsmatch. För Elin K och Alice blev det en matchseger var.

I klass 2 spelade Jeanette och Cajsa. Båda gör bra prestationer och går vidare till A-slutspel från tuffa pooler. I slutspelet åkte Jeanette ut i kvartsfinalen efter förlust med två bollar mot Emelie från IFAH. Även för Cajsa slutar det med förlust i kvarten.

I Ungdom/Junior Flickor tog Cajsa hem segern och Alice tog brons efter att ha vunnit mot en dansk tjej.

På söndagen gällde spel i skadeklass (klassindelning funktionsnedsättning). I klass 11 spelade Elin T och Elin K bra matcher och vann var sitt brons i B-slutspelet. Alice spelade i den tuffa 9-10 klassen, där det inte blev några segrar, men väl nyttiga erfarenheter. Jeanette spelade i klass 7 och slog i gruppspelet Nora från Norge som var med på EM i höstas samt tog ett set mot Henrik från Danmark som också var med på EM. Avslutningsvis Cajsa, som spelade i klass 6, där det blev ett brons efter meriterande segrar mot Christoffer (IFAH), Sebastian (Safir) och Emelie (IFAH) för att till sist få stryk av världens bäste herre i denna klass, Peter Rosenmeier.

Sammanfattningsvis medaljer till alla spelarna samt bra prestationer och lärdomar från helgen. Grattis till alla medaljörer och bra kämpat!

Bilder från helgen hittar du på klubbens Instagram och Facebook! (Facebook-flödet finns även  på hemsidan)

Skribent: Elisabet Stadler