Para-SM för Junior och Ungdom

02 MAJ 2017 15:39
Nu i helgen var 8 spelare på plats i Järfälla för SM. De aktuella spelarna var Axel, Albin, Anja, Anton, Cajsa, Styrbjörn, Einar och Jonas.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 23:11

På lördagen spelade vi Lag-SM där vi deltog med 4 lag.
I poolspelet inledde laget med Jonas och Einar med att slå Safir med 2-0 samt en derbyseger mot Cajsa och Styrbjörn med 2-0. Laget med Cajsa och Styrbjörn förlorade derbyt men slog även dem Safir med 2-0. Laget med Axel och Albin vann kontrollerat mot småluriga Frej och IFAH 1 båda med 2-0. Laget med Anja och Anton hade en tuff lottning mot Eskilstuna vars etta Nicklas är med i seniorlandslaget (Anja lyckades ta ett set) men matchen förlorades med 1-2, mot tuffa Malmö blev det 0-2, poolen avslutades med att slå IFAH 2 med 2-0.
Nu över till slutspelet. I kvartsfinalen fick Cajsa och Styrbjörn möta Eskilstuna en bra match från vår sida men tyvärr förlust med 1-2. I semifinalen vann Jonas och Einar med 2-0 mot Malmö och Axel och Albin slog Eskilstuna med 2-1. Detta gav en final mellan två av våra lag. Finalen blev en svängig kamp där Jonas och Einar till slut vann med 2-1. Med andra ord ett Guld och ett Silver den första dagen.

På söndagen spelades singel i de olika skadeklasserna. I Junior 8-10 var det raka spåret till final för både Jonas och Einar som utan setförlust fick möta varandra i en jämn final där Jonas till slut vann i femte set. I Ungdom 6-7 spelade Cajsa på ett alldeles utmärkt sett där hon pressade de två bästa spelarna i kategorin med ett brons som utfall. I Ungdom 8-10 var det dominans av våra spelare då 5 av 6 i slutspelet var våra egna, det blev bara förluster i den inbördes mötena. Axel vann en bra final mot Albin, Anja och Anton vann varsin bronsmedalj. Styrbjörn gjorde ett bra jobb med kvartsfinal som resultat.

Helgens avslutades med Smashen Elit där framgångarna fortsatte, Anton vann med Styrbjörn på andra plats, Cajsa gjorde ett bra jobb mot spelare med bättre rörlighet.

För att summera helgen så är våra spelare från Göteborg bland de bästa i landet.

Anders

Se resultaten sammanställda på SBTF:s sida

Skribent: Kalle Bodestig