Nyheter från SF

Om bara en vecka drar årets upplaga av Senior- och Para-SM igång i pingismetropolen Söderhamn. SBTF arrangerar mästerskapet för 95:e gången, denna gång tillsammans med den lokala arrangören Söderhamns UIF i samarbete med Söderhamns kommun.

Elfteseedade Kristian Karlsson kommer i huvudturneringen få sällskap av Anton Källberg/Elias Ranefur som lyckades ta sig vidare från kvalet i herrdubbel. Kristian möter i sin första match Darko Jorgic från Slovenien.

Dag två i Örebro kommer bjuda på fortsatt spel i juniorklasserna för damer och herrar i såväl singel som dubbel. Tävlingen spelas i Idrottens hus, Örebro, 19-23 februari.

Idag (19 februari) startar Swedish Junior & Cadet Open i Örebro ett arrangemang som sker i samarbete med BTK Safir. 40 nationer gästar tävlingen med över 500 spelare och 200 ledare över tävlingsdagarna som även innefattar Safirs Internationella.

Uppföljning av remiss

(2020-02-18 15:16)
SBTF har med stort intresse tagit del av de inkomna svaren på den remiss som i vintras sänts ut gällande Förändring av SBTF:s serie- och tävlingssystem med fokus på elit.

UEM-kval för herrjuniorer

(2020-02-18 10:00)
Under två dagar, söndag och måndag, spelades ett kval för herrjuniorer om den sista platsen till sommarens UEM-trupp. Förstaseedade Charlie Widing från Halmstad höll sin seedning utan att tappa en enda match.

Imorgon drar årets andra World Tour-tävling igång, denna gång Ungerska Öppna i huvudstaden Budapest. Tävlingen pågår i sex dagar där de första två ägnas åt kvalspel. Totalt deltar 311 spelare varav åtta av dessa kommer från Sverige.

Alla älskar bordtennis

(2020-02-14 10:42)
Pingisen förenar, pingisen river barriärer, pingisen har inga gränser, pingisen skapar möten mellan människor. Nästan alla har en relation till pingis och kan berätta en historia. Vi har hittat flera fina kärlekshistorier som vi vill dela denna dag.

Imorgon onsdag drar årets andra Challenge-tävling igång, den här gången en Challenge Plus, i den portugisiska huvudstaden Lissabon. På plats från Sverige finns en trupp på fyra spelare. Tävlingen pågår fram till söndag 16 februari.

Internationellt domarprov

(2020-02-10 12:33)
Nu finns chansen för dig som är förbundsdomare och uppfyller kriterierna nedan att göra ett internationellt domarprov. Intresseanmälan ska lämna in senast 19 februari 2020.

I kvartsfinalen av Europa Top-16 ställdes Mattias Falck mot Österrikaren Robert Gardos. Österrikaren blev denna gång för svår och vann med 4-2 i set.

Top-16 första dag

(2020-02-08 13:36)
Anrika top-16 (tidigare Europa top-12) är nu i full gång och tre spelare representerar de blågula färgerna i schweiziska Montreux. Först ut toppseedade Mattias Falck ackomponjerad av Kristian Karlsson och Matilda Ekholm senare under dagen.

ITTF Europe Top-16 Cup

(2020-02-07 13:46)
Med start imorgon lördag spelas den prestigefulla tävlingen CCB 2020 ITTF Europe Top-16 Cup där de sexton bästa europeiska herrarna respektive damerna kommer att delta. Tre svenskar är på plats och Mattias Falck är toppseedad bland herrarna.

Senior- och Para-SM 2020

(2020-02-07 12:31)
Det är mindre än tre veckor kvar till att Senior- och Para SM startar. För första gången ska Senior-SM spelas i den anrika pingisstaden, Söderhamn. Tävlingen spelas 27 februari till 1 mars i Tennishallen i Söderhamn, Hällåsen.

I spanska Granada pågår just nu Spanish Open där huvudturneringen drar igång idag. På plats från Sverige finns Anton Källberg som ensam försvarare av de blågula färgerna.

E-post: kontakt@rudalensif.se