Nyheter från SF

Under fredagskvällen avgjordes de båda Elitklasserna i Sweden Tour Rekordspelen och det blev två nya Tourvinnare i Linda Bergström, Ängby SK och Ibrahima Diaw från Senegal.

Igår torsdag spelades det en vänskaplig landskamp mellan Sveriges och Rumäniens kadett- och juniorlandslag. Matchen spelades i Klippan och och efter dryga tre timmars spel stod Rumänien som segrare i båda bataljer.

Imorgon tisdag drar säsongen igång för herrlagen i Pingisligan by STIGA med full omgång. Lyckeby BTK är nykomlingar och som vanligt är Eslöv favorit när alla lagen får ge sitt segertips.

I dagarna fyra har omkring 250 deltagare gjort upp om medaljerna i totalt elva klasser varav två paraklasser. I inlägget nedan kan ni läsa sportchef Mikael Anderssons tankar och funderingar kring mästerskapet samt en sammanställning av medaljörerna.

Den 16 september avhölls European Table Tennis Unions årsmöte, ETTU-kongressen. Glädjande för svensk del var att Jörgen Persson omvaldes till ITTF:s Board of Directors.

Snart är det dags för Ungdoms-SM i Karlskrona. I samband med mästerskapet erbjuder några av förbundskaptenerna träningssnack och svarar på just dina frågor kring träning på föreningsnivå.

Med start imorgon torsdag drar årets upplaga av Ungdoms-SM igång i Karlskrona, Blekinge. Mästerskapet skulle ursprungligen ha spelats 21-24 maj men sköts på grund av coronapandemin upp till ett senare datum.

Igår (10/9) spelades den första upplagan av Sweden Tour Pro Series färdigt. Total 8 spelare som spelade 34 matcher under tre dagar. Ensam segrar blev fransmannen Mehdi Bouloussa efter nio raka segrar. Elias Ranefur bäste svensk på en tredjeplats.

Med en gemensam uppfattning om att de internationella bordtennisaktiviteterna behöver återstarta så fort som möjligt, går nu två europeiska toppnationer samman för att bland annat tävla och träna tillsammans.

Efter sex spelade omgångar på Sweden Tour Pro Series så har Mehdi Bouloussa avancerat fram i ledning efter sex raka segrar, bokom honom är det dock ett ormbo.

Första dagens spel på Sweden Tour Pro Series är avslutad efter tre spelade omgångar. I topp finner vi dubbelt upp från Frankrike tätt följt av Elias Ranefur som är bäste svensk efter dag ett i Eslöv.

Den gångna helgen, 5-6 september, arrangerades det uppskjutna slutspelet i lag-SM för ungdomar i Trollhättan. Mästerskapet skulle egentligen ha spelas 21-22 mars men sköts på grund av coronapandemin upp till ett senare datum.

Svenska Bordtennisförbundet är glada över att kunna presentera Sweden Tour Pro Series, en inbjudningstävling för svenska och internationella toppspelare. Premiären av denna tävlingsform spelas 8–10 september, Eslöv.

Höstens fjärde deltävling i Sweden Tour är Ängby International i Stockholm. Tävlingen spelas 29 oktober till 1 november i Vällingby Sim- och Idrottshall och är precis som övriga Sweden Tour-tävlingar öppen för internationella spelare.

Äntligen är det dags att ta del av 2020 års konventinbjudan. Du hittar allt du behöver veta om programmet, vad som gäller och hur du anmäler dig här nedanför. Varmt välkommen till Köping 10-11 oktober! Anmäl dig senast 14 septem

E-post: kontakt@rudalensif.se