Nyheter från SF

Alla älskar bordtennis

(2020-02-14 10:42)
Pingisen förenar, pingisen river barriärer, pingisen har inga gränser, pingisen skapar möten mellan människor. Nästan alla har en relation till pingis och kan berätta en historia. Vi har hittat flera fina kärlekshistorier som vi vill dela denna dag.

Imorgon onsdag drar årets andra Challenge-tävling igång, den här gången en Challenge Plus, i den portugisiska huvudstaden Lissabon. På plats från Sverige finns en trupp på fyra spelare. Tävlingen pågår fram till söndag 16 februari.

Internationellt domarprov

(2020-02-10 12:33)
Nu finns chansen för dig som är förbundsdomare och uppfyller kriterierna nedan att göra ett internationellt domarprov. Intresseanmälan ska lämna in senast 19 februari 2020.

I kvartsfinalen av Europa Top-16 ställdes Mattias Falck mot Österrikaren Robert Gardos. Österrikaren blev denna gång för svår och vann med 4-2 i set.

Top-16 första dag

(2020-02-08 13:36)
Anrika top-16 (tidigare Europa top-12) är nu i full gång och tre spelare representerar de blågula färgerna i schweiziska Montreux. Först ut toppseedade Mattias Falck ackomponjerad av Kristian Karlsson och Matilda Ekholm senare under dagen.

ITTF Europe Top-16 Cup

(2020-02-07 13:46)
Med start imorgon lördag spelas den prestigefulla tävlingen CCB 2020 ITTF Europe Top-16 Cup där de sexton bästa europeiska herrarna respektive damerna kommer att delta. Tre svenskar är på plats och Mattias Falck är toppseedad bland herrarna.

Senior- och Para-SM 2020

(2020-02-07 12:31)
Det är mindre än tre veckor kvar till att Senior- och Para SM startar. För första gången ska Senior-SM spelas i den anrika pingisstaden, Söderhamn. Tävlingen spelas 27 februari till 1 mars i Tennishallen i Söderhamn, Hällåsen.

I spanska Granada pågår just nu Spanish Open där huvudturneringen drar igång idag. På plats från Sverige finns Anton Källberg som ensam försvarare av de blågula färgerna.

Efter att ha analyserat 100 svar på vår tränarenkät kunde vi konstatera en sak: svenska pingistränare vill gärna utbilda sig. För att möta tränarnas behov ställs höga krav på tränarutbildningen.

Igår publicerade Internationella Bordtennisförbundet, ITTF, februari månads världsranking och för nionde månaden i följd återfinns Mattias Falck på en topp-10-placering.

Mattias Falck gick ikväll, som ende kvarvarande svensk, in i huvudturneringen av German Open. Trots en pangstart mot tysken Benedikt Duda räckte det inte utan Falck föll med 3-4.

Save the date – Konvent!

(2020-01-30 11:04)
I höst är det återigen dags för Svenska Bordtennisförbundets och hela Pingissverige att samlas, denna gång i Köping.

Från och med januari 2020 kommer en sammanfattning av SBTF:s styrelsemöten publiceras på hemsidan under rubriken "Förbundet". Nedan följer sammanfattningen från styrelsemötet i januari.

Mattias Falck får klara sig som ensam svensk i huvudturneringen av German Open som drar igång imorgon. Varken Jon Persson eller Anton Källberg tog sig hela vägen. Närmast var Anton som föll med 10-12 i sjunde set i fjärde och sista kvalrundan.

OS 2020

(2020-01-29 17:07)
I förra veckan spelades världskvalet till OS i lag för både herrar och damer. Herrarna lyckades vinna en plats i detta kvalspel medan damerna föll i en dramatisk match mot Indien.

E-post: kontakt@rudalensif.se